På fyra ben

Detta trix går ut på går att hunden ska svänga runt i en så snäv cirkel som möjligt, på kommandot dansa (eller om vill ett annat kommando)

Detta är en variant för större hundar. Eftersom det inte är bra att belasta ryggen för mycket eller för ofta så gör vi detta trix på fyra ben.

Börja med att ha hunden stående framför dig. Håll en godis i handen, och håll handen vid hundens nos. Rör handen i en vid cirkel, tillräckligt långsamt så att hunden vrider sig runt för att följa efter handen. Nöj dig med att hunden följer kanske "en kvarts varv" först och ge belöningen, utöka sedan så att din hund till sist svänger hela varvet runt. Hunden ska gå på alla fyra benen hela tiden, och inte hoppa efter din hand. När du kommit så här långt börjar du långsamt minska din egen handrörelse mer och mer, så att hunden till sist snurrar fastän du inte har en godis direkt i handen, och fastän du bara rör handen väldigt lite (eller inte alls). Lägg på kommandot dansa om du vill ha det istället för handrörelsen. Glöm inte belöna ordentligt när hunden gjort konsten med rösten eller med godis, det beror på vad just din hund uppskattar mest!


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0